09:41, 16 Квітня 2021

Волинських ліцеїстів навчали рятувати людей

15 квітня до ліцеїстів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні завітали рятувальники та лікарі медицини катастроф.

Про це повідомляють на веб-сайті УДСНС України у Волинській області.

Відкритий урок з правил безпеки життєдіяльності відбувся на великому майданчику одночасно у чотирьох локаціях: пожежно-рятувальна справа, радіаційно-хімічний захист, робота піротехнічної групи та медицина катастроф.

Майбутні захисники Вітчизни ознайомились із можливостями спеціальної пожежної техніки, аварійно-рятувального автомобіля та обладнання, захисного спорядження для гасіння пожеж, рятування людей в умовах надзвичайних ситуаціях. Ліцеїсти могли самі спробувати себе в ролі вогнеборці, подавши на гасіння умовної пожежі водяний ствол першої допомоги від пожежної автоцистерни.

Фахівці групи піротехнічних робіт ознайомили ліцеїстів з небезпекою застарілих боєприпасів та порядком дій у випадку їх виявлення.

Співробітники відділення радіаційно-хімічного захисту навчили юнаків та дівчат небезпеці хімічних речовин, порядку дій у випадку їх викиду в атмосферу.

Лікарі провели на спеціальному манекені практичне навчання ліцеїстів порядку виконання заходів непрямого масажу серця та штучного дихання людині, яка стратила свідомість в умовах надзвичайної ситуації.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: