09:00, 06 листопада 2019

Лучанам пропонують платити за тепло в розстрочку

ДКП “Луцьктепло” пропонує лучанам, які не мають субсидій, але бажають зменшити навантаження на свій гаманець платити за опалення в розстрочку. Згідно чинного законодавства, існує можливість оплачувати половину суми нарахувань за опалення під час опалювального періоду, а решту сплачувати рівними частинами впродовж другої половини року за умови оформлення розстрочки.

Про це повідомили у пре-службі ДКП “Луцьктепло”.

Порядок та умови здійснення розстрочки на оплату за послуги з теплопостачання визначено постановою Кабінету Міністрів № 630 від 21 липня 2005 року «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

Відповідно до внесених постановою № 744 від 19 жовтня 2016 року змін:

– Розстрочка надається лише на послугу з постачання теплової енергії (опалення);

– Термін розстрочки – 12 місяців (враховуючи опалювальний та міжопалювальний період);

– Розстрочка надається особам, які не мають субсидії;

– Необхідно подати заяву про надання розстрочки виконавцю послуг в Центр обслуговування споживачів ДКП «Луцьктепло». (Власник особисто звертається з пакетом документів: документ що засвідчує особу, ідентифікаційний код, документ на право власності нерухомого майна).

Механізм розрахунку:

– Споживач звертається до виконавця послуги із заявою про надання розстрочки;

– Сплачує 50 % вартості послуг щомісяця протягом опалювального періоду (наприклад з листопада по квітень) з місяця подання заяви;

– Сплачує неоплачені 50 % протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами з травня по жовтень включно.

Розрахунок та розподіл рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених протягом опалювального періоду 50 відсотків плати за послугу з постачання теплової енергії (опалення) здійснюється виключно виконавцем такої послуги.

Заява споживача про надання розстрочки на оплату послуги з постачання теплової енергії — письмове звернення споживача послуги, який не має субсидії на її оплату, до виконавця такої послуги для отримання розстрочки. Виконавець зобов’язується забезпечити своєчасне та безперешкодне прийняття заяв про надання розстрочки.

За 2018-2019 опалювальний період у Луцьку оформили 122 розстрочки. Станом на 5 листопада 2019 року та від початку опалювального періоду 2019-2020 років за розстрочкою звернулося двоє споживачів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: