16:05, 18 Квітня 2019

Заклади оздоровлення Волині розпочали підготовку до літнього сезону

Аби школярі набралися сил перед новим навчальним роком, їм потрібно гарно відпочити. Тож усі заклади оздоровлення Волині вже нині розпочали підготовку до літнього сезону. Про це стало відомо під час засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей, що відбулася під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації 17 квітня 2019 року.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

На нараді також присутні керівники профільних територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, а також – закладів оздоровлення і відпочинку Луцька, Нововолинська та ряду об’єднаних територіальних громад

“Ми все робимо спільно. У нас немає такої позиції, що якщо це громада чи район, то ми кидаємо людей напризволяще. Навпаки, ми об’єднуємо всі сили, допомагаємо один одному та робимо все якнайкраще, щоб діти мали можливість оздоровитися і з гарним настроєм повернутися у вересні до школи, – підкреслила на початку зустрічі Світлана Євтихіївна. – Хочу подякувати усім за минулий рік. Я пишаюся тим, що в нас така сильна і відповідальна команда. Адже у 2018-у ми приклали багато зусиль і в нас не було жодного інциденту щодо техніки безпеки чи харчування. Наші дітки здоровими та неушкодженими повернулися з таборів. Маємо так само спрацювати і цього разу”.

Далі до слова запросили заступника начальника управління із запобігання  надзвичайним  ситуаціям  управління Державної  служби України  з надзвичайних ситуацій в області Олега Билицю. Він погодився із Світланою Мишковець, що минулоріч вимоги до закладів оздоровлення були досить жорсткі. Якщо комісія, котра перевіряла табір натрапляла принаймні на 1 невідповідний елемент, дозвіл на його проведення – не давали.

Окрім того, Олег Мефодійович зупинився на питаннях пожежної безпеки у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку.

“Минулоріч ми зробили багато речей. В усіх таборах оновили, а де не було – встановили протипожежну сигналізацію. Сподіваюсь, що вона в хорошому стані та працюватиме цього року теж. Адже всі заклади оздоровлення знаходяться на великій відстані від районних центрів у лісах. Тому у разі небезпеки важливо, щоб сигнал автоматично потрапив до підрозділу, який може відразу зреагувати та виїхати на місце події”, – зазначив він.

Окрім того, за словами посадовця, у табірних приміщеннях провели обробку дерев’яних конструкцій горищ будівель вогнетривким  розчином та ізоляцію електромережі. Завдяки чому – вдалося не допустити небезпечних ситуацій, які могли виникнути на тих чи інших об’єктах. Тому нині потрібно зберегти  те, що зробили. Адже були витрачені великі кошти. Особливу ж увагу звернув на необхідність директорам закладів пройти навчання із питань пожежної та техногенної безпеки на спеціалізованих курсах, аби знати, як діяти у тій чи іншій небезпечній ситуації.

Разом із тим, Олег Билиця наголосив, що 6 закладів відпочинку на теренах Волині мають доступ до води. Тож, їм необхідно створити рятувальні пости згідно з усіма нормами чинного законодавства. Без них купання дітей – забороняється. Він також нагадав, що минулоріч на водних об’єктах області в купальний сезон загинули 67 людей, 11 з яких – діти.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного  управління Держпродспоживслужби в області Назар Орел також зазначив, що табори відпочинку повинні отримати лабораторні дослідження піску на їхній території, питної води, а також води в басейні і відкритих водоймах.

Своєю чергою, директор державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства   охорони здоров’я України» Наталія Янко розповіла про ключові ризики під час перебування дітей у таборах. З-поміж яких – інфекційні захворювання, адже спалах кору на Волині триває, а рівень охоплення щепленнями залишається низьким, загроза виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій чи отруєння дикорослими грибами та іншими рослинами, поширення захворювань, котрі передаються комахами, тощо.

Варто зауважити, що на Волині оздоровлення дітей проводитимуть і релігійні організації. Тож, аби забезпечити безпечне перебування школярів у них, Світлана Мишковець запропонувала провести зустріч із їхніми керівниками та обговорити зазначені вище питання.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: