20:12, 16 Квітня 2019

На відновлення Нотр-Даму можуть піти десятиліття

Головний архітектор Кельнського собору прогнозує, що на відновлення шкоди, якої зазнав Собор Паризької Богоматері в результаті нищівної пожежі, можуть піти десятиліття.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на агентство Associated Press.

Петер Фюссеніх, який керує усіма будівельними роботами у Кельнському соборі, заявив, що “напевно знадобляться роки, можливо, навіть десятиліття, поки останні руйнування, завдані цією жахливою пожежею, не будуть повністю відновлені”.

Кельнський собор був сильно пошкоджений під час Другої світової війни, і роботи з його відновлення тривають вже понад 70 років.

У коментарі телекомпанії RTL Фюссеніх назвав пожежу в Парижі “трагедією європейського масштабу”, адже багато церков і соборів по всьому континенту були зведені за зразком французької архітектури.

Він сказав, що “коли останній камінь був закладений у Нотр-Дам, перший був закладений тут, в Кельні, і в цьому контексті Нотр-Дам дуже сильно впливає на нас усіх”.

Нагадаємо, у вівторок французькі пожежники змогли повністю ліквідувати пожежу в Соборі Паризької Богоматері, яка розпочалася в понеділок ввечері.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам’яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Із собору вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка.

На відбудову Нотр-Даму відомі компанії та мільярдери вже пообіцяли пожертвувати сотні мільйонів євро.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: