18:02, 11 Травня 2018

У Луцькому виші підписали «Кодекс честі». ФОТО

Сьогодні, 11 травня, у Луцькому національному технічному університеті відбулося офіційне підписання «Кодексу честі» ректором Петром Савчуком, проректором з науково-педагогічної роботи Валентиною Галущак та студентським координатором проекту з питань академічної доброчесності в Україні у Луцькому НТУ Олександром Канагеєвим. Днями електронна версія кодексу з’явиться на сторінках сайту Луцького НТУ.

Про це повідомили у виші.

Проект сприяння академічній доброчесності в Україні (Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project – SAIUP) – ініціатива Американських Рад з міжнародної освіти, спрямована на системні зміни в українській вищій освіті: підвищення якості, створення умов для реалізації найбільш обдарованих студентів, покращення іміджу українських університетів.

Ректор Луцького НТУ Петро Савчук зазначає, що цей проект реалізовується задля того, аби майбутнє покоління випускників було носієм нових цінностей у вищій освіті, науці та суспільстві.

«Кодекс напрацьовували наші найактивніші студенти, зокрема Олександр Канагеєв. Саме молодь продукує курсові, дипломні й інші продукти під час навчання, навколо них відбуваються усі процеси у боротьбі з недоброчесністю. Мені дуже приємно, що студенти активно долучилися до цього проекту та грали так звану «першу скрипку». Важливо, що вони відчуватимуть тепер першочергову відповідальність. Поряд з тим, від підписання «Кодексу честі» виграють усі учасники академічного процесу: університет в цілому, студенти, викладачі. Формування академічної культури базуватиметься на довірі, чесності, реальному навчанні», – сказав він.

Відтак, готували «Кодекс честі» для Луцького НТУ з вересня 2017 року. Попередньо розроблений Олександром Канагеєвим примірник корегував та затвердив юридичний відділ, студентська та вчена рада університету.

«Ми подолали доволі таки важкий процес, – розповідає студент. – Є три ступені тяжкості покарання для тих осіб, які порушують кодекс: від попередження до відрахування з ВНЗ чи розірвання трудового договору. Цей кодекс поширюється на весь університет, розроблений для співробітників, для учасників освітнього процесу».

До слова, аналогічні кодекси вже підписали у 13 вищих навчальних закладах України.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: